A A A

Resurse media

Centrul de Apel al BMA își reia activitatea

Published on: Fri, 06/09/2019 - 16:18 | | Vizualizări:

Centrul de Apel al BMA își reia activitatea

După o scurta pauză, din motive tehnice, Centrul de Apel al Biroului migrație și azil își reia activitatea. Menționăm că Centrul a fost creat în procesul implementării proiectului „Combaterea migrației iregulare și a crimelor transfrontaliere în Moldova prin consolidarea capacității instituționale a Biroului Migrație și Azil”, finanțat de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii și implementat de Organizația Internațională pentru Migrație în parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova.
De la lansarea sa, în decembrie 2017, până în prezent Centrul a recepționat și prelucrat peste 12 000 de apeluri telefonice. Apelurile au parvenit din partea cetățenilor străini sau băștinași care au solicitat informații pe un spectru larg, începând cu consultații privind cadrul legal în domeniul migrației și azilului, procedura și actele necesare pentru admisie, dobândirea unui drept de ședere în RM și terminând cu chestiunile specifice ce țin de documentarea șederii și activităților în Republica Moldova, accesul la programele de integrare, etc.
Astfel, reamintim că Centrul funcționează conform programului stabilit: de luni până vineri, între orele 08.00-17.00 cu pauza de masă 12.00-13.00 pentru toți apelanții la numărul de telefon 022-82-00-07.
Totodată, persoanele care au nevoie de informații le pot solicita și prin intermediul poștei electronice la adresa de email: info@bma.gov.md.