A A A

Întrevedere cu Șeful Misiunii a Organizatiei Internationale pentru Migratie în Republica Moldova la Biroul Migrație si Azil

Publicat: Joi, 06/02/2020 - 14:43 | | Vizualizări: 868

La data de 05.02.2020 a avut loc o întrevedere directorul Biroului Migrației și Azil (BMA) al Ministerului Afacerilor Interne dna Olga POALELUNGI, cu șeful Misiunii Organizației Internaționale pentru Migrație în Republica Moldova, dl Lars Johan LONNBACK. Această întrevedere s-a axat pe activitățile și politicile migraționale realizate, precum și perspectivele BMA. 

Dna Poalelungi a adus un cuvînt de salut și a menționat despre importanța cooperării cu Organizația Internațională pentru Migrație. 
A menționat că Republica Moldova este membră a Pactului Global pentru Migrație, aprobat în 2018 la Marrakech, Maroc și membră a Pactului Global pentru Refugiați, semnat în 2018 la NewYork, SUA. 

Astfel, Republica Moldova s-a aliniat celor mai înalte standarde internaționale în domeniul migrației și azilului.

În acest context Republica Moldova urmează asigurarea evaluării ex-post a Strategiei naţionale în domeniul migraţiei şi azilului (2011-2020), precum și elaborarea unei noi Strategii naționale în domeniul migrației și azilului , ținînd cont de prioritățile Republicii Moldova și situația migrațională din regiune.

Dl Lars Johan LONNBACK a adus la cunoștință despre proiectele implementate a OIM în Republica Moldova, de a asigura susținerea de către OIM, a strategiilor de dezvoltare a Republicii Moldova, promovarea unor instrumente noi de evaluare a situației în domeniu.

În concluzie șeful Misiunii Organizației Internaționale pentru Migrație în Republica Moldova, dl Lars Johan LONNBACK  și directorul Biroului Migrației și Azil (BMA) al Ministerului Afacerilor Interne, dna Olga POALELUNGI au reiterat susținerea reciprocă în asigurarea unei colaborări eficiente și demararea unor proiecte pe domeniu.

 

Etichete: