A A A

Întrevederea conducerii Biroului migrație și azil cu reprezentantul Ambasadei Germaniei la București

Publicat: Mie, 24/11/2021 - 17:02 | | Vizualizări:

Astăzi, 24 noiembrie, directorul interimar al Biroului migrație și azil al MAI, Eugenia Gurițenco și responsabilii de domeniul readmisiei persoanelor din cadrul BMA au avut o întrevedere cu ofițerul de legătură al Poliției Federale din cadrul Ambasadei Germaniei la București, dl. Sebastian Aurich.
În cadrul întrevederii părțile au pus în discuții activitatea și realizările Biroului migrație și azil în domeniul readmisiei persoanelor, precum și procesul de prevenire a migrației ilegale și solicitărilor abuzive de azil. În context, dl. Sebastian Aurich a transmis un mesaj de mulțumire din partea Poliței Federale a Germaniei pentru buna cooperare în domeniul identificării și returnării persoanelor.
Menționăm că Republica Moldova a încheiat cu Comunitatea Europeană, la 10.10.2007, Acord privind readmisia persoanelor aflate în situație de ședere ilegală. Respectarea prevederilor acestui Acord este o condiționalitate pentru menținerea regimului liberalizat de vize destinat cetățenilor RM care călătoresc în spațiul Uniunii Europene.

Etichete: 
Abonează-te la Agenda