A A A

18 DECEMBRIE - ZIUA INTERNAȚIONALĂ A MIGRANȚILOR

Publicat: Mie, 18/12/2019 - 14:43 | | Vizualizări:

18 DECEMBRIE - ZIUA INTERNAȚIONALĂ A MIGRANȚILOR

Începând cu anul 2000, comunitatea mondială celebrează pe data de 18 decembrie sarbătoarea instituită de ONU - Ziua Internațională a Migranților. Republica Moldova face parte din familia Organizatiei Națiunilor Unite și a Organizației Internaționale pentru Migrație, Constituția căreia țara noastră a ratificat-o în anul 2003. Asistența acordată Republicii Moldova de structurile menționate a contribuit la consolidarea cadrului legislativ și instuțional în domeniu, modernizarea serviciilor oferite populației Republicii Moldova și străinilor, care vizitează sau rămân să locuiască în țara noastră.

Biroul Migrație și Azil al MAI, autoritate competentă pentru străini, felicită cordial cu prilejul sărbătorii toți migranții din Republica Moldova, exprimă aprecierea și gratitudinea pentru fiecare persoană în parte pentru aportul adus în dezvoltarea socială, economică și culturală a țării noastre.

În prezent în Republica Moldova sunt documentați cu acte de identitate valabile 18 362 străini, dintre care 3 mii în regiunea transnistreană. Circa 100 mii străini vizitează Republica Moldova pentru o perioadă de până la trei luni.

Obiectivul primordial al Biroului este de a îmbunătăți prestarea serviciilor oferite străinilor. În acest scop în ultimii ani a fost facilitat regimul de intrare și documentare a străinilor, simplificată procedura de acordare a dreptului de şedere originarilor dinr-un stat-membru al Uniunii Europene, investitorilor străini și lucrătorilor migranți, modul de documentare a studenților străini, etc. Totodată s-a redus numărul autorităţilor de control ale actelor depuse, termenul de examinare ale acestora, numărul documentelor necesare pentru obținerea dreptului de ședere în țară, altele.

Folosim acest prilej pentru a felicita și Misiunea Organizației Internaționale pentru Migrație din Republica Moldova cu Ziua Internațională a Migranților. Biroul Migrație și Azil și pentru viitor va asigura deplina sa disponibilitate în extinderea și aprofundarea parteneriatului existent în vederea realizării obiectivelor și priorităților agendei de dezvoltare a țării, asigurării respectării drepturilor fundamentale ale migranților.

Etichete: 
Abonează-te la Agenda