A A A

Atelier de instruire "Mecanismul de prevenire și combatere a traficului de ființe umane. Instrumente de identificare și intervenție"

Publicat: Mie, 26/09/2018 - 10:08 | | Vizualizări: 696

La 25.09.2018, în Bălți a avut loc Atelierul de instruire "Mecanismul de prevenire și combatere a traficului de ființe umane. Instrumente de identificare și intervenție", destinat specialiștilor Biroului Migrație și Azil, Inspectoratului General al Poliției și al Poliției de Frontieră, precum și colaboratorilor Departamentului Trupelor de Carabinieri.

Evenimentul a fost organizat la inițiativa Secretariatului permanent al CN CTFU, de către Biroul Migrație și Azil în parteneriat cu UNHCR și Centrul de Drept al Avocaților.

În cadrul seminarelor se pun în discuție rolul şi misiunea instituțiilor organelor de drept în investigarea cazurilor de TFU, identificarea potențialelor victime ale traficului de ființe umane  (minori neînsoțiți, migranţi aflați în dificultate, solicitanți de azil), asigurarea drepturilor persoanelor precum și măsurile de contracarare a fenomenului.

Instruiri similare vor continua și în alte subdiviziuni regionale ale Ministerului care vor contribui la consolidarea capacităților organelor de drept în domeniul dat.