A A A

Atelierul de instruire "Mecanismul de prevenire și combatere a traficului de ființe umane. Instrumente de identificare și intervenție" continuă

Publicat: Vin, 28/09/2018 - 16:00 | | Vizualizări: 656

La 27.09.2018 a avut loc ultima etapă de instruire a specialiștilor Biroului Migrație și Azil, Inspectoratului General al Poliției și al Poliției de Frontieră, și a colaboratorilor Departamentului Trupelor de Carabinieri cu genericul "Mecanismul de prevenire și combatere a traficului de ființe umane. Instrumente de identificare și intervenție".

Evenimentul a fost organizat de către Biroul Migrație și Azil în parteneriat cu UNHCR și Centrul de Drept al Avocaților, la inițiativa Secretariatului permanent al CN CTFU.

În cadrul sesiunii, persoanele au efectuat analiza și sistematizarea aspectelor ce țin de investigarea cazurilor de TFU, au fost instruite în identificarea potențialelor victime ale traficului de ființe umane, au studiat mecanismele asigurării drepturilor persoanelor.

Seminarul efectuat a contribuit la consolidarea capacităților organelor de drept în prevenirea și combaterea traficului de ființe umane din raioanele de Sud ale țării: Cahul, Leova, Taraclia, Basarabeasca, Cimișlia, Cantemir, Comrat, Ceadîr-Lunga, Vulcănești.