A A A

BIROUL MIGRAȚIE ȘI AZIL ȘI ADMINISTRAȚIA NAȚIONALĂ A PENITENCIARELOR ȘI-AU CONSOLIDAT COOPERAREA PRIN SEMNAREA UNUI ACORD

Publicat: Vin, 12/08/2022 - 13:49 | | Vizualizări:

La 12 august 2022, a fost semnat Acordul de colaborare între Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) și Biroul migraţie şi azil (BMA). Directorul ANP, dl Anatolie FALCA și Directorul BMA dl Mihail VODĂ, au convenit să asigure dezvoltarea parteneriatului între instituțiile gestionate și să facă echipă în vederea realizării obiectivelor propuse. De asemenea și-au exprimat voința ca angajamentele fiecărei părți să fie respectate, iar comunicarea între ANP și BMA să fie una rapidă și constructivă.

Acordul de colaborare a fost semnat pentru o perioadă de 5 ani, iar scopul acestuia constituie cooperarea dintre părţi în vederea asigurării respectării procedurii de azil şi procedurii de recunoaştere a statutului de apatrid în privinţa străinilor aflaţi în detenţie şi care solicită protecţia internaţională sau recunoaşterea statutului de apatrid. De asemenea s-a convenit asupra asigurării evidenţei străinilor care îşi execută pedeapsa penală în penitenciarele din Republica Moldova. Un alt domeniu important, rezultat din agrearea acordului de colaborare, este verificarea regimului de şedere, aplicarea măsurilor de tolerare a rămânerii pe teritoriul ţării în perioada executării pedepsei penale și îndepărtarea de pe teritoriul Republicii Moldova a străinilor care au ispășit pedeapsa penală.

Părţile semnatare şi-au exprimat încrederea că în viitorul apropiat vor fi dezvoltate relaţiile de colaborare eficientă pentru realizarea măsurilor comune pe domeniile negociate. Parteneriatul se va desfăşura în conformitate cu cadrul normativ, cu păstrarea confidențialității asupra datelor personale, de orice natură, care privesc programul comun de activitate.

Etichete: