A A A

Biroul migrație și azil invitat pentru instruirea autorităților din Letonia la capitolul integrarea străinilor

Publicat: Joi, 04/01/2018 - 08:47 | | Vizualizări: 1052

Reprezentantul Biroului migrație și azil a fost invitat în calitate de expert la Conferința internațională cu genericul “Cum integrarea imigranților se desfășoară la nivel local? Experiența și bunele practici în statele europene”, care a avut loc în orașul Riga, Letonia, organizată de către Biroul OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (ODIHR) și ONG din Letonia “Shelter”Safe House””.

La Conferință au fost invitați 5 experți din Franța, Norvegia, Finlanda, Republica Moldova și Lituania pentru instruirea a circa 160 reprezentanți din partea serviciilor sociale, poliției de stat, poliției a diverselor municipalități, profesori, profesori sociali, ONG-urilor, ICNUR, Ministerului Culturii, Agenției letone a limbilor, municipalității din Riga etc.

Letonia organizează deja a 3 conferință internațională în domeniul integrării străinilor pentru asigurarea instruirii funcționarilor și îmbunătățirea gestionării cazurilor cu implicarea străinilor, în special în contextul crizei migraționale și riscului creșterii numărului străinilor care sosesc în țară.

Evenimentul dat motivează continuarea activităților realizate pe domeniul integrării străinilor și promovarea imaginii Republicii Moldova.