Capacitatea de reacție a BMA fortificată datorită asistenței din partea Agenției ONU pentru Refugiați

Publicat: Marți, 20/09/2022 - 19:20 | | Vizualizări:

Astăzi, 20 septembrie 2022, a avut loc evenimentul de donație a echipamentelor oferite de Agenția ONU pentru refugiați în vederea fortificării capacităților de reacționarea la necesitățile actuale ale Biroului migrație și azil. 
 

La eveniment au participat Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, Ambasadorul Italiei în Republica Moldova, E.S. Lorenzo Tamasoni și reprezentantul Agenției ONU pentru Refugiați în RM (UNHCR), Francesca Bonelli. 

Donația cuprinde 8 automobile Suzuki Vitara, 16 laptopuri, 8 imprimante multifuncționale, 8 routere de internet, 8 generatoare de 6 KW, 8 aparate de aer condiționat, 8 frigidere mici, 8 seifuri, 8 camere de supraveghere. Valoarea totală a donației este de peste 500 000 de euro.

Acest ajutor vine să sprijine eforturile Ministerului Afacerilor Interne în criza generată de fluxul intens de refugiați din Ucraina și dezvoltarea unui sistem de management integrat al migrației, pe linia administrativă a Republicii Moldova. 

Consolidarea capacităților și îmbunătățirea mobilității angajaților Biroului migrație și azil are menirea să genereze soluții pentru o migrație sigură și reglementată, atât în beneficiul țării, cât și a cetățenilor străini, prin perfectarea și procesarea actelor acestora.