Schimbarea limbii
A A A

Celebrarea Zilei Internaționale a Copilului în Republica Moldova

Publicat: Joi, 08/06/2017 - 11:34 | | Vizualizări: 1007

La 1 iunie 2017, Biroul migrație și azil a participat la evenimentul dedicat celebrării Zilei Internaționale a Copilului în Republica Moldova, organizat în Piața Marii Adunări Naționale de Ministerul Afacerilor Interne.

Pentru a le face sărbătoarea minunată copiilor, Ministerul Afacerilor Interne a transformat Piața Marii Adunări Naționale într-o zonă uriașă de agrement. Mii de copii alături de părinți au venit în Piață pentru a se distra de ziua lor. Participanții la eveniment au avut parte de un show artistic vast, au cântat împreună cu formația SunStroke Project și alți copii talentați care au evoluat pe scena în aer liber. Atracția copiilor au fost expoziția de tehnică din dotarea subdiviziunilor MAI, show-ul cavaleristic, programul cu cîini dresați, Drag-Racing, expoziția automobilelor retro, show-ul cascadorilor, prezentarea formelor medievale cu elemente de luptă, evoluția Orchestrei Model în comun cu Plutonul Gărzii de Onoare cu prezentarea unui program complex de exerciții demonstrative la lupta corp la corp. Sărbătoarea a culminat cu show-ul laser de excepție.

Au avut parte de sărbătoare și copiii refugiați în Republica Moldova. Fără nici o distincție, copiii refugiați s-au distrat împreună cu alți copii prezenți la eveniment. Cu ocazia sărbătorii, în Piața Marii Adunări Naționale a fost organizată expoziția desenelor copiilor refugiați care a putut fi vizualizată de toți cei prezenți la eveniment. Expoziția a fost pregătită cu suportul Asociației Obștești „Centrul de Caritate pentru Refugiați”.

Copiii și părinții prezenți la eveniment au profitat de toate zonele de atracție gratuit. La inițiativa Ministerului Afacerilor Interne, participanților la eveniment li s-a oferit gratuit înghețată.