A A A

Cooperarea interinstituțională în domeniul integrării străinilor

La 28 februarie 2017 în incinta Biroului migrație și azil s-a desfășurat ședința trimestrială pentru punerea în aplicare a Mecanismului de includere a străinilor în activități de integrare, aprobat prin Ordin comun.

Grupul de lucru este constituit din persoane de contact desemnate din partea Ministerului Educației, Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Ministerului Culturii, Ministerului Sănătății, Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, Casei Naționale de Asigurări Sociale și Direcției generale de asistență socială din cadrul Primăriei mun. Chișinău.

În cadrul ședinței a fost abordată situația migrațională și evaluat anul 2016 la compartimentul integrarea străinilor, stabilirea priorităților de viitor, precum și abordate cazuri individuale cu identificarea soluțiilor concrete după domeniul de competență.

Ședințele urmează să constituie o platformă de interacțiune dintre autorități, contribuind la facilitarea procesului de integrare a străinilor și implementarea eficientă a politicilor naționale.

 

Data și ora evenimentului: 
Marţi, 28 Februarie, 2017 - 14:00 to 16:00
Locul evenimentului: 
Abonează-te la Agenda