COVID-19 Informatie utila

Publicat: Lun, 23/03/2020 - 12:01 | | Vizualizări: 765

COVID-19 Informatie utila

Noul coronavirus COVID-19 reprezintă o tulpina de virus, care nu a mai fost identificată anterior la om si prin urmare, reprezintă motiv de ingrijorare pentru sănătatea publică.

  1. Spalati-vă des pe maini cu apă si sapun timp de 20 de secunde. In cazul in care nu aveti la indemînă  apa sau sapun, folosiți o solutie pe baza de alcool
  2. Mențineți distanța socială – mențineți distanța de cel puțin 1 metru între tine și alte persoane, mai ales cele care tușesc, strănută și au febră.
  3. Nu vă atingeți ochii , nasul și gura cu mâinile nespălate s-au nedezinfectate. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie, dar poate pătrunde în organism prin mucoasele ochilor, nasului și gurii, astfel, eviați atingerea dacă nu v-ați spălat bine mâinile.
  4. Acoperiti-vă gura si nasul cu un șervetel de unica folosință cănd tușiți si stranutati.  Aruncați servetel dupa fiecare utilizare si spalati-va pe măini. In cazul in care nu aveti la indemînă un șervetel, tușți sau stranutați in pliul cotului.
  5. Apelați prin telefon la numărul 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din zonele in carantina din Europa în ultimele 14 zile.