A A A

Desfășurarea activităților de integrare pentru străini

Publicat: Vin, 27/12/2019 - 12:14 | | Vizualizări: 408

Desfășurarea activităților de integrare pentru străini

Biroul migrație și azil al MAI în comun cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării au organizat și desfășurat sesiunea de acomodare socioculturală pentru beneficiarii de protecție internațională și titularii unui drept de ședere în Republica Moldova.
Evenimentul a avut drept scop promovarea imaginii Republicii Moldova, familiarizarea cu istoria, specificul, flora, fauna, tradițiile și cultura țării, precum și facilitarea procesului de integrare.
Activitatea este organizată în cadrul Muzeul național de etnografie și istorie naturală. Țările de origine ale participanților au fost diverse, precum Afganistan, Yemen, Libia, Federația Rusă, Turcia.
Adulții și copiii au rămas impresionați de cele relatate, exponatele expuse, având posibilitatea să traseze asemănări și deosebiri dintre țara gazdă și țara de unde provin.
Activitatea dată este implementată în contextul Legii nr. 274 privind integrarea străinilor în Republica Moldova, fiind asigurată participarea efectivă a statului în procesul de integrare.