Donații generoase și copii fericiți la sudul țării

Publicat: Marți, 14/11/2023 - 16:22 | | Vizualizări:

Familia Fedorov s-a stabilit cu traiul în or. Cahul în anul 2015. Aceștia și-au propus să facă un gest de caritate unor copii care ar aprecia atenția și gestul acestora.

Astfel, săptămâna trecută, ofițerii Inspectoratului General pentru Migrație (IGM) al Direcției regionale Sud au identificat necesitățile copiilor găzduiți în Complexul de servicii sociale pentru copii și tineri „Împreună” din mun. Cahul și împreună cu generosul cuplu, au mers în vizită cu o donație de hăinuțe, fructe și dulciuri.

În prezent, Andrei, care este cetățean al Federației Ruse, acumulează actele necesare pentru a dobândi cetățenia Republicii Moldova. Pentru a-și atinge scopul, bărbatul a învățat limba română, iar interesul pentru  tradițiile și cultură moldovenească, precum și confortul pe care l-a găsit între moldoveni, l-au determinat să rămână pe teritoriul țării noastre.

Gestul soților Fedorov ne amintește că bunătatea și grija pentru aproape nu au naționalitate.  Republica Moldova poate fi o destinație sigură și reușită pentru străini, iar fericirea și mărinimia unora dintre ei sunt suficiente pentru a ajunge și la inimile copiilor moldoveni.