Schimbarea limbii
A A A

EUBAM susține BMA în lansarea unei campanii de sensibilizare a străinilor privind obligația de a se înregistra pe teritoriul Republicii Moldova

Publicat: Lun, 20/02/2017 - 15:05 | | Vizualizări: 1568

În conformitate cu legislația Republicii Moldova, cetăţenii străini, care intră în Republica Moldova prin segmentul moldo-ucrainean al frontierei necontrolat de autoritățile moldave - segmentul transnistrean, sunt obligați să se înregistreze pe teritoriul Republicii Moldova în termen de 72 de ore de la trecerea frontierei moldo - ucrainene. Cetăţenii străini trebuie să prezinte documentele de călătorie în baza cărora le-a fost permisă intrarea în Republica Moldova, cu un termen de valabilitate de cel puțin 3 luni, iar înregistrarea este gratuită.

În acest context, Misiunea Uniunii Europene de Asistență la Frontieră în Moldova și Ucraina (EUBAM) a asistat Biroul Migrație şi Azil (BMA) în lansarea unei campanii de sensibilizare a cetăţenilor străini privind obligația lor de a se înregistra pe teritoriul Republicii Moldova.

Cu suportul EUBAM, au fost tipărite 50 000 de pliante în trei limbi (engleză, română şi rusă), care conțin toate detaliile privind procesul de înregistrare, agențiile responsabile și documentele necesare. Pliantele vor fi diseminate prin intermediul subdiviziunilor Biroului Migrație și Azil cetăţenilor străini, care traversează linia administrativă, inclusiv cu trenul.