A A A

Familiarizarea cu activitățile FRONTEX

Publicat: Vin, 08/02/2019 - 10:18 | | Vizualizări: 807

Familiarizarea cu activitățile FRONTEX

În perioada 04-06 februarie 2019, în cadrul cooperării bilaterale între Biroul migrație și azil (BMA) al MAI și Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (FRONTEX), a avut loc vizita la sediul Agenției în orașul Varșovia, Polonia.
Un grup de 7 de persoane din cadrul BMA și IGPF a fost familiarizat cu activitatea FRONTEX în aspecte ce țin de depistarea, identificarea și îndepărtarea străinilor cu ședere ilegală în teritoriu.
La fel, au fost studiate noile practici și tehnologii moderne de depistare a persoanelor ce se află într-o ședere ilegală, tendințele migraționale în Uniunea Europeană și cerințele directivelor comunitare în domeniu.
Accentul a fost făcut pe consolidarea capacităților BMA cu privire la identificarea persoanelor care riscă de a deveni subiect al organizării migrației ilegale cu focusarea pe operațiunile colective de returnări și escorte.
Instruirile cu participarea formatorilor FRONTEX vor contribui la consolidarea potențialului serviciilor migraționale privind gestionarea migrației, cu referințe particulare la operațiunile de returnare.