A A A

Felicitări cu Ziua Sfântului Valentin!

Publicat: Joi, 14/02/2019 - 13:40 | | Vizualizări: 856

Felicitări cu Ziua Sfântului Valentin!

Frumoasa legendă antică despre tinerii îndrăgostiți astăzi reafirmă valorile și tradițiile culturale pe care mai multe secole le mențin popoarele din regiune – dragostea, inclusiv atașamentul și respectul față de familie!

Biroul migrație și azil reprezintă o punte de legătură între cetățenii din diferite țări care au hotărât să-și unească destinele, deoarece acordă și asigură dreptul lor la reunificarea familiei cu cetățenii Republicii Moldova. Doar pe parcursul anului 2018 Biroul a emis 3433 decizii privind acordarea sau prelungirea dreptului de ședere pentru cuplurile mixte care se stabilesc cu traiul în țara noastră.

Dreptul la reîntregirea familiei este unul din cele mai solicitate motive pentru documentarea străinilor în Republica Moldova, reprezintă circa 33% din totalul străinilor documentați. Cel mai mare număr de persoane care au obținut acest drept provin din Ucraina, Federația Rusă, România, Turcia, Italia, Azerbaidjan, Armenia, Uzbekistan și Israel.

Străinii care locuiesc în Republica Moldova au dreptul la programe de integrare (m. Chișinău, str. Ștefan cel Mare, 124, bir. 210), în cadrul căror studiază limba, cultura și obiceiurile țării (inclusiv tradiția culturală Ziua de Dragobete - analogul Zilei Sfântului Valentin).