Schimbarea limbii
A A A

Instruirea autorităților privind integrarea străinilor

Publicat: Lun, 05/06/2017 - 21:16 | | Vizualizări: 1213

Astăzi, 30 mai 2017, în incinta Centrului de cazare al Biroului migrație și azil, s-a desfășurat Masa rotundă “Aspecte privind integrarea străinilor în Republica Moldova”,organizată de către Biroul migrație și azil în parteneriat cu Centrul de Drept al Avocaților. Scopul evenimentului a fost consolidarea capacităților funcționale ale autorităților în domeniul integrării străinilor, cu accent deosebit pe prevederile cadrului legal și aplicarea practică.

La eveniment au participat structurile teritoriale din sectorul Botanica al municipiului Chișinău, și anume: Inspectoratul de poliție, Casa teritorială de asigurări sociale, Direcția pentru protecția drepturilor copilului, Direcția asistență socială, Agenția teritorială centru a Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, Gimnaziul nr. 19 „Galata”, precum și funcționari din cadrul Primăriei s. Mereni (Anenii Noi) și reprezentanții societății civile: Biroul UNHCR Moldova, Ave Copiii, Centrul de caritate pentru refugiați.

Biroul migrație și azil va continua să promoveze parteneriatul cu societatea civilă, inclusiv întru consolidarea capacităților autorităților.