Schimbarea limbii
A A A

Mărţişorul - firul care dezleagă primăvara

Publicat: Joi, 23/02/2017 - 00:06 | | Vizualizări: 1964

A devenit o traditie frumoasă, la 1 martie a fiecărui an, de a începe ziua de lucru la Ghiseul unic de documentare a străinilor al BMA al MAI cu urări de bine şi înmânarea Mărţisorului persoanelor, care apelează după diverse servicii la Birou.

„Am vrea ca acest mărţişor, împreună cu primii ghiocei si primele randunele care vestesc regenerarea naturii, sa fie si un simbol al purității sufletelor noastre. Fie ca aceasta primavară sa vă aducă noi speranţe si pace in suflet, gingaşie si dragoste, putere si multe realizari în Republica Moldova.

Situată în sud- estul Europei, în proximă apropiere de hotarele Uniunii Europene, Republica Moldova este gazdă a circa 22 mii de străini, documentaţi cu permise de şedere pentru întregirea familiei, la muncă, pentru studii, activităţi antreprenoriale.

Cetăţenii străini care locuiesc în Republica Moldova provin din 34 state ale lumii, cei mai mulţii fiind din Ucraina, Federaţia Rusă, România, Israel, Turcia, Italia, SUA, India, Azerbaidjan, Germania.

Tradiţia frumoasă de a înmâna mărţisoare, care există doar Republica Moldova, România, Bulgaria și Ungaria, a auzi un „Bun venit Primăvară” în limba maternă este cu mare interes şi bunăvoinţă primită de străinii aflaţi în ţara noastră, le ajută să înţeleagă mai bine obiceiurile şi cultura poporului nostru.