A A A

Ofițerii debutanți ai BMA au depus Jurământul solemn

Publicat: Vin, 26/08/2022 - 15:51 | | Vizualizări:

Astăzi, 26 august 2022, a avut loc festivitatea solemnă de depunere a jurământului de către ofițerii și subofițerii debutanți, care își desfășoară cursurile de formare inițială în cadrul Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI.

Astfel, 8 ofițeri ai Biroului migrație și azil al Ministerului Afacerilor Interne au depus Jurământul, asumându-și responsabilitatea să respecte legile Republicii Moldova, drepturile omului, să dea dovadă de profesionalism și vigilență în activitate.

La ceremonie au participat ministrul afacerilor interne, Ana Revenco, secretarul de stat, Daniella Misail-Nichitin, șefii subdiviziunilor MAI și alți invitați. Ofițerii BMA au fost susținuți de către conducătorii instituției și șefii nemijlociți.

Cursul de pregătire inițială contribuie la acumularea cunoștințelor și abilităților practice în domeniul legislației, integrității profesionale, drepturilor omului, studiind un spectru larg de subiecte necesare pentru îndeplinirea misiunilor de serviciu.

Dincolo de piedici, prejudecăți și temeri, noua generație de ofițeri va răzbi într-un sistem în plină reformă și va impune, indubitabil, o abordare adaptată la diversitatea provocărilor adresate ordinii și siguranței publice, indiferent de particularități.