A A A

Oficiul evidență străini a Biroului Migrație și Azil al MAI pe peronul Gării Feroviare Chișinău

Publicat: Joi, 05/09/2019 - 08:33 | | Vizualizări: 417

Oficiul evidență străini a Biroului Migrație și Azil al MAI pe peronul Gării Feroviare Chișinău

În atenția cetățenilor!
La 16 august curent, a fost inițiată activitatea Oficiului evidență străini a Biroului Migrație și Azil al MAI pe peronul Gării Feroviare Chișinău.
Oficiul are menirea să asigure evidența străinilor sosiți în Republica Moldova cu transportul feroviar, în speță, trenul nr.642 Chișinău-Odessa-Chișinău și trenul nr.65 Chișinău - Moscova, care tranzitează regiunea transnistreană.
Oficiul activează zilnic, programul de activitate începe cu o ora mai devreme de plecarea trenurilor menționate, iar la sosirea trenurilor, până la ultima înregistrare.
Evidența și acordarea asistenței informaționale în cadrul Oficiului se efectuează gratis.
Ținem să reamintim că, potrivit pct. 124 (prim) al Hotărârii Guvernului nr.125/2013 ”pentru aprobarea regulamentului privind eliberarea actelor de identitate și evidența locuitorilor” străinii care intră in Republica Moldova prin segmentul transnistrean al frontierei moldo - ucrainene, necontrolat de către autoritățile moldovenești, sunt obligați, în termen de 72 ore să declare acest fapt opțional: la subdiviziunile Agenției Servicii Publice sau ale Biroului Migrație și Azil, în caz contrar riscă a fi sancționați contravențional cu amendă în mărime de la 6-12 unități contravenționale.
Astfel, activitatea Oficiului va asigura pentru străini opțiuni suplimentare pentru a fi înregistrați, evitarea sancționării și va reduce impedimentele la libera circulație a persoanelor.
Alte informații: http://www.asp.gov.md/ro/node/2376