A A A

Sărbătorile naționale pe înțelesul solicitanților de azil

Publicat: Vin, 26/08/2022 - 22:58 | | Vizualizări:

La 26 august 2022, în cadrul Centrului de cazare al Biroului migrație și azil al Ministerului Afacerilor Interne  (BMA), au fost celebrate sărbătorile naționale “Ziua Independenței” și “Limba Noastră“.

Evenimentul a fost organizat de Centrul de Caritate pentru Refugiați în parteneriat cu BMA, cu susținerea UNHCR-Moldova și a întrunit peste 80 de solicitanți de azil din Ucraina, Angola, Georgia, Cuba, Azerbaidjan, Rusia, Camerun, Republica Belarus, Nigeria , Afganistan, etc.

Participanții evenimentului, dl Djavid Paknehad - Director CCR, dl Mihail Vodă - Director al BMA, dl Iulian Popov - șeful Direcției Azil și Integrare al BMA, și dl Valeriu Stratila, Directorul Centrului de cazare al BMA, precum și reprezentantul UNHCR-Moldova, dl Andrew Painter – Ofițer superior de protecție, au ținut un cuvânt de felicitare cu ocazia sărbătorilor naționale. Vorbitorii au subliniat importanța învățării limbii de stat și asimilarea culturii Republicii Moldova pentru o integrare de success într-o societate nouă.

Întrunirea a cuprins o prezentare despre cultura, istoria și tradițiile Republicii Moldova, precum și o demonstrație a patrupezilor echipei canine ale partenerilor de la Poliţia de Frontieră. 

Participanții au avut parte de muzică  dans, expoziție de picturi și voie bună. 

Evenimentele culturale sunt abordarea prin care CCR și partenerii, prin programele UNHCR, facilitează incluziunea socială, dialogul intercultural și diversitatea.

Etichete: