A A A

Sediul Serviciului regional Nord al BMA, renovat și inaugurat la Bălți

Publicat: Vin, 27/10/2017 - 18:20 | | Vizualizări:

Serviciul regional Nord al Biroului Migrație și Azil al MAI, dispune de astăzi de un sediu renovat, modernizat și dotat cu echipament performant necesar pentru activitatea zilnică.
 
Inaugurarea sediului a avut loc astăzi, 26 octombrie curent, în mun. Bălți, cu participarea ministrului Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, Ambasadorului SUA în Republica Moldova, James Pettit, prim-secretrul Delegației UE, Marco Gemmer, Coordonatoarea rezidentă ONU și Reprezentantă permanentă PNUD în Moldova, Dafina Cercheva, directorul BMA, Olga Poalelungi, angajați ai BMA și ai Inspectoratului de Poliție Bălți și alți invitați.
 
Acest sediu renovat al BMA va asigura activitatea Biroului în regiune prin: extinderea capacităților de acordare a serviciilor la Ghișeul unic de documentare a străinilor, susținerea mecanismelor de integrare a străinilor care se află în țară și  incluziunea lor socială. Totodată, acest proiect va contribui la consolidarea capacităților de combatere a migrației ilegale, depistarea, identificare și îndepărtarea străinilor care au încălcat regimul de ședere pe teritoriul țării noastre.
 
„Activitățile de consolidare a capacităților serviciilor MAI în teritoriu, țin de un program vast de reformare a Ministerului, care au menirea de a oferi susținere populației din regiune, precum și a străinilor, care își creează o impresie despre Republica Moldova, reieșind din modalitatea în care sunt ajutați și deserviți de angajații noștri. Sprijinul oferit de Ambasada SUA și Uniunea Europeană până în prezent, este unul remarcabil și permite consolidarea capacităților în domeniile gestionate de noi, iar aceste realizări sunt o dovadă a colaborărilor frumoase”, a declarat în cadrul evenimentului ministrul Alexandru Jizdan. 
 
 În acest context, Ambasadorul SUA a adus felicitări conducerii BMA și MAI cu rezultatele obținute în urma acestor proiecte comune, menționând despre faptul că aceste realizări sunt benefice pentru cetățeni.
 
„Această unitate renovată va ajuta Biroul pentru Migrație și Azil să-și îndeplinească sarcinile de bază. Străinii care vin în Moldova, în căutarea unei vieți mai bune vor ști că Moldova reflectă aceleași valori occidentale care ne unesc pe toți.” a spus Ambasadorul SUA, James Pettit.
 
La rândul său, reprezentanta PNUD, Dafina Gercheva a menționat că:
“Inaugurarea Biroului este o mare realizare, dar aceasta este abia începutul. Organizația Națiunilor Unite din Moldova va continua să sprijine Biroul pentru Migrație și Azil în eforturile sale de integrare a imigranților și refugiaților în societate, prin consolidarea capacităților și instruirea personalului și a conducerii, sprijinirea unei coordonări mai bune între ministerele de resort și a implicării comunitare.”
 
Prim-secretarul Delegației UE, Marco Gemmera vorbit despre importanța acestei instituții pentru oameni, instituție care, oferind servicii de calitate va deveni gazda și casă pentru ei.
 
După prezentarea oficială, toți invitații au vizitat birourile proaspăt renovate și au făcut cunoștință cu angajații BMA care de astăzi vor veni cu o mai mare plăcere la muncă, fiind asigurate toate condițiile necesare pentru activa cu plăcere în serviciul cetățenilor.
 
Lucrările de renovare ale sediului au avut loc grație finanțării oferite de către Uniunea Europeană în cadrul Suportului Bugetar, cu aproximativ 6 mln. lei și a contribuției în valoare de 1 mln. 450 mii lei, din partea Ambasadei SUA în Republica Moldova, iar Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) a acordat asistență în elaborarea design-ului modern, confecționarea mobilierului și procurarea unui set de calculatoare în valoare de circa 900 mii lei.

Abonează-te la Agenda