A A A

Sesiune de pregătire a formatorilor – incluziunea socială

Publicat: Mie, 06/11/2019 - 12:50 | | Vizualizări: 457

Sesiune de pregătire a formatorilor – incluziunea socială

Reprezentanța Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (Budapesta) în comun cu Asociația Obștească Ave Copiii și Biroul migrație și azil al MAI au organizat Sesiunea de pregătire a formatorilor “Predarea-învățarea noțiunilor referitoare la refugiați” pentru reprezentanții Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Centrului psiho-socio-pedagogic din cadrul Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, Centrului de informare și documentare privind drepturile copilului, Centrului republican de asistență psihopedagogică, instituțiilor preșcolare și școlare, precum și asociațiilor obștești: Centrul de Drept al Avocaților și Centrul de Caritate pentru Refugiați.
Evenimentul a avut drept scop prezentarea proiectului implementat în mai multe țări, inclusiv România, de formare a cadrelor didactice pentru a comunica elevilor despre refugiați, azil, migrație, includerea refugiaților în sala de curs, crearea mediului incluziv, Strategia pentru Educație a UNHCR 2030 etc. Suplimentar în cadrul sesiunii a fost abordat subiectul predării-învățării în Republica Moldova, comparat modelul cu Statele Membre, analiza studiului de caz, precum și identificarea modalităților de îmbunătățire/adaptare la schimbările sociale.
Discuția a purtat un caracter interactiv fiind prezenți atât funcționari publici, psihologi, profesori, juriști, educatori, asistenți sociali fiind abordat subiectul prin diferite prisme. În calitate de moderator a fost dl Frederik Smets, ofițer de educație și advocacy din partea UNHCR Brussels.