A A A

Statul continuă să desfășoare activități de integrare pentru străini

Publicat: Mie, 04/10/2017 - 21:39 | | Vizualizări: 1240

Biroul migrație și azil în comun cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării au organizat și desfășurat sesiunea de acomodare socioculturală pentru beneficiarii unei forme de protecție și titularii unui drept de ședere în Republica Moldova. Activității s-a alăturat și Asociația Obștească “Centrul de caritate pentru refugiați”, specializată în organizarea evenimentelor cu caracter cultural pentru persoanele înregistrate în sistemul de azil.

Evenimentul a avut drept scop promovarea imaginii Republicii Moldova, familiarizarea cu istoria, specificul, flora, fauna, tradițiile și cultura țării, precum și facilitarea procesului de integrare.

Țările de origine ale participanților au fost diverse, precum Irak, Siria, Yemen, Kîrgîzstan, Federația Rusă și Spania. Adulții și copiii au rămas impresionați de cele relatate, exponatele expuse, avînd posibilitatea să traseze asemănări și deosebiri dintre țara gazdă și țara de unde provin.   

Activitatea dată este implementată în contextul Legii nr. 274 privind integrarea străinilor în Republica Moldova, fiind asigurată participarea efectivă a statului în procesul de integrare.