A A A

Statul continuă să desfășoare activități de integrare pentru străini

Publicat: Lun, 22/10/2018 - 13:51 | | Vizualizări: 1182

Statul continuă să desfășoare activități de integrare pentru străini

În data de 18 octombrie 2018 Biroul migrație și azil al MAI în comun cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării au organizat și desfășurat sesiunea de acomodare socioculturală pentru străinii beneficiari de protecție internațională și străinii titulari a unui drept de ședere în Republica Moldova. La organizarea evenimentului a fost implicată Asociația Obștească “Centrul de caritate pentru refugiați”, specializată în organizarea evenimentelor cu caracter cultural pentru persoanele înregistrate în sistemul de azil.
Evenimentul a avut drept scop promovarea imaginii Republicii Moldova, familiarizarea cu istoria, tradițiile și cultura țării, specificul, flora, fauna, precum și facilitarea procesului de integrare a străinilor în societatea țării gazdă.

Țările de origine ale participanților au fost diverse, precum Afganistan, Azerbaidjan, Federația Rusă, Uzbekistan, Siria, Sudan. Participanții au rămas impresionați de cele relatate, exponatele expuse, avînd posibilitatea să traseze asemănări și deosebiri dintre țara gazdă și țara de unde provin.
Activitatea dată este implementată în contextul Legii nr. 274 privind integrarea străinilor în Republica Moldova, fiind asigurată participarea efectivă a statului în procesul de integrare.

Străinii doritori de a participa la sesiunea de acomodare socioculturală și alte activități de integrare se pot adresa la Biroul migrație și azil, bd. Ștefan cel Mare 124, et.2, bir. 210 și 215, sau la numerele de telefon: 022 265 635, 022 265 637.