A A A

Statul continuă să desfășoare activități de integrare pentru străini

Publicat: Vin, 01/11/2019 - 16:51 | | Vizualizări: 425

Statul continuă să desfășoare activități de integrare pentru străini

Biroul migrație și azil al MAI în comun cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării au organizat și desfășurat sesiunea de acomodare socioculturală pentru străinii care au obținut protecție internațională în Republica Moldova.
Evenimentul a avut drept scop promovarea imaginii Republicii Moldova, familiarizarea cu istoria, tradițiile și cultura țării, specificul, flora, fauna, precum și facilitarea procesului de integrare a străinilor în societatea țării gazdă.
Participanții au rămas impresionați de cele relatate, exponatele expuse, având posibilitatea să traseze asemănări și deosebiri dintre țara gazdă și țara de unde provin.
Activitatea dată este implementată în contextul Legii nr. 274 privind integrarea străinilor în Republica Moldova, fiind asigurată participarea efectivă a statului în procesul de integrare.

Străinii doritori de a participa la sesiunea de acomodare socioculturală și alte activități de integrare se pot adresa la Biroul migrație și azil, bd. Ștefan cel Mare 124, et.2, bir. 210 și 215, sau la numerele de telefon: 022 265 635, 022 265 637.

Etichete: