Combaterea şederii ilegale

Publicat: Mie, 15/06/2022 - 12:50 | | Vizualizări:

La 14 iunie curent, ofițerii Biroului migrație și azil al Ministerului Afacerilor Interne (BMA) au organizat măsuri de prevenire și combatere a șederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor pe teritoriul mun. Chișinău. Astfel, în cadrul activităților întreprinse, au fost depistați șase cetățeni străini, originari din Turcia, cu vârste cuprinse între 30-40 de ani, care munceau ilegal.

Română
Publicat: Lun, 20/05/2019 - 09:15 | | Vizualizări:

Un cetățean al Republicii Armeniei care se afla în căutare internațională, a fost identificat de către ofițerii Biroului migrație și azil al MAI la ieșirea din regiunea transnistreană.

Străinul s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 39 de ani, care se află în căutare pe teritoriul Federației Ruse pentru omor în grup și folosirea ilegală a armei și în Republica Armenia pentru vătămare gravă a integrității corporale și transportarea ilegală a armamentului și explozivelor.

Română
Publicat: Vin, 17/05/2019 - 15:10 | | Vizualizări:

Biroul migrație și azil atenționează că încadrarea ilegală în câmpul muncii a cetățenilor străini  atrage după sine sancționarea contravențională atât a angajatorilor cât și a cetățenilor străini.

La 16.05.2018, ofițerii BMA au organizat în sudul țării o acțiune pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetățenilor străini.

Astfel, în cadrul acțiunii au fost depistați 3 cetățeni străini originari din Ucraina și Armenia, care desfășurau muncă nedeclarată la o întreprindere din Republica Moldova, fără permis de şedere în scop de muncă.

Română
Publicat: Joi, 16/05/2019 - 09:51 | | Vizualizări:

La 14.05.2019, ofițerii Biroului migrație și azil în comun cu inspectorii ANSA au organizat în municipiul Chișinău o acțiune pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetățenilor străini.

Astfel, în cadrul acțiunii au fost depistați 3 cetățeni ai Uzbekistanului, care au închiriat un spațiu într-o piață comercială și preparau produse de patiserie în condiții antisanitare, fără permis de ședere în scop de muncă.

Română
Abonează-te la RSS - Combaterea şederii ilegale