Eveniment

Publicat: Mar, 20/06/2017 - 23:40 | | Vizualizări: 46

Cu ocazia Zilei Mondiale a Refugiaţilor, comemorate anual la 20 iunie, Ministerul Biroul migrație și azil lansează un apel către societate de a fi mai aproape faţă de cei care au fost nevoiți să-şi părăsească ţările de origine în urma unor conflicte armate, violenţe, persecuţii, sau circumstanțe de altă natură. Astfel de evenimente nu pot fi prognozate. Totuși, relevăm curajul și perseverența persoanelor care au decis să caute un loc mai sigur pentru familiile lor, au găsit puteri pentru a pune începuturile unui nou viitor şi au crezut într-o viaţă mai bună pentru ei la noi în țară.

Română
Publicat: Mie, 14/06/2017 - 20:24 | | Vizualizări: 130

Biroul migraţie şi azil al MAI a participat la evenimentul important din industria componentelor auto „Moldova Automotive Days 2017”, ce s-a desfășurat la Chișinău, în perioada 13-14 iunie 2017.

Evenimentul este dedicat atragerii investițiilor străine în industria de automotive din Republica Moldova, promovării parteneriatelor de afaceri dintre furnizorii locali și companiile regionale în domeniu.

Română
Publicat: Mie, 24/05/2017 - 18:10 | | Vizualizări: 376

Astăzi, 24 mai 2017, în incinta sediului Biroului migație și azil din municipiul Cahul, și-a început activitatea Atelierul de lucru „Drepturile migranților”, organizat de către Biroul migrație și azil în parteneriat cu Biroul OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (ODIHR), cu sediul în Varşovia, Polonia. Scopul Atelierului este consolidarea capacităților funcționale ale autorităților în domeniul migrației, cu accent deosebit pe asigurarea respectării drepturilor migranților, șe se va desfășura în perioada 24-25 mai 2017.

Română
Publicat: Lun, 22/05/2017 - 11:11 | | Vizualizări: 400

În perioada 17-18 mai 2017 Biroul migrație și azil al MAI în cooperare cu Biroul OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (ODIHR) cu sediul în Varşovia, Polonia, a organizat Conferința internațională „Bune practici de integrare a migranților în conformitate cu angajamentele OSCE și standardele internaționale”.

Conferința a avut drept scop consolidarea capacităților autorităților naționale responsabile de integrarea migranților în statele OSCE selectate pentru participare.

Română
Publicat: Mar, 16/05/2017 - 14:44 | | Vizualizări: 450

În perioada 02-12 mai 2017 în orașul Minsk, Republica Belarus, s-a desfășurat Campionatul Mondial de Muaythai, la care au participat sportivi din circa 100 țări cu peste 1000 luptători. Republica Moldova a fost reprezentată la eveniment de către Aurel IGNAT și Dmitri SÎRBU.

Ambii sportivi sunt antrenați de către dl Nicanor TROCIN, șef al Centrului de Plasament Temporar al Străinilor, din subordinea Biroului migrație și azil al MAI.

Română
Publicat: Lun, 15/05/2017 - 11:33 | | Vizualizări: 438

Biroul migrație și azil a participat la festivitățile dedicate celebrării Zilei Europei în Republica Moldova. În ”Orăşelul European", inaugurat cu această ocazie în parcul public ”Ștefan cel Mare și Sfînt” din mun. Chișinău, vizitatorii au avut posibilitatea să facă cunoștința cu activitatea Biroului migrație și azil în domeniile imigrării străinilor, azilului și apatridiei.

Română
Publicat: Joi, 23/02/2017 - 00:06 | | Vizualizări: 1137

A devenit o traditie frumoasă, la 1 martie a fiecărui an, de a începe ziua de lucru la Ghiseul unic de documentare a străinilor al BMA al MAI cu urări de bine şi înmânarea Mărţisorului persoanelor, care apelează după diverse servicii la Birou.

„Am vrea ca acest mărţişor, împreună cu primii ghiocei si primele randunele care vestesc regenerarea naturii, sa fie si un simbol al purității sufletelor noastre. Fie ca aceasta primavară sa vă aducă noi speranţe si pace in suflet, gingaşie si dragoste, putere si multe realizari în Republica Moldova.

Română
Publicat: Lun, 20/02/2017 - 15:05 | | Vizualizări: 971

În conformitate cu legislația Republicii Moldova, cetăţenii străini, care intră în Republica Moldova prin segmentul moldo-ucrainean al frontierei necontrolat de autoritățile moldave - segmentul transnistrean, sunt obligați să se înregistreze pe teritoriul Republicii Moldova în termen de 72 de ore de la trecerea frontierei moldo - ucrainene. Cetăţenii străini trebuie să prezinte documentele de călătorie în baza cărora le-a fost permisă intrarea în Republica Moldova, cu un termen de valabilitate de cel puțin 3 luni, iar înregistrarea este gratuită.

Română
Abonează-te la RSS - Eveniment