Eveniment

Publicat: Mar, 19/06/2018 - 17:14 | | Vizualizări: 45

În fiecare an, la 20 iunie, comunitatea internațională marchează Ziua Mondială a Refugiaţilor. Cu acest prilej, Biroul migrație și azil lansează un apel către societate de a fi mai aproape faţă de cei care au fost nevoiți să-şi părăsească ţările de origine în urma unor conflicte armate, violenţe, persecuţii, sau circumstanțe de altă natură. <!--break-->

Română
Publicat: Vin, 18/05/2018 - 09:27 | | Vizualizări: 315

În urma măsurilor speciale de investigații efectuate de către ofițerii Biroului migrație și azil al MAI, în comun cu organul de urmărire penală al Inspectoratului de poliție Botanica, mun. Chișinău, a fost reținut un cetățean al Israelului cu vârsta de 24 de ani, care a însușit prin abuz de încredere și înșelăciune, 6000 euro de la un cetățean indian.

Română
Publicat: Dum, 13/05/2018 - 10:25 | | Vizualizări: 211

Astăzi, 12 mai, Biroul migrație și azil a participat la festivitățile dedicate marcării Zilei Europei în Republica Moldova. În ”Orăşelul European", inaugurat cu această ocazie în parcul public ”Ștefan cel Mare și Sfânt” din mun. Chișinău, vizitatorii au avut posibilitatea să se familiarizeze cu activitatea Biroului migrație și azil în domeniile imigrării, azilului, apatridiei și integrării străinilor.

Română
Publicat: Joi, 26/04/2018 - 10:33 | | Vizualizări: 388

Biroul migrație și azil atenționează că încadrarea ilegală în câmpul muncii a cetățenilor străini atrage după sine sancționarea contravențională atât a angajatorilor cât și a cetățenilor străini.
La 24.04.2018, ofițerii BMA au organizat în sudul țării o acțiune pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetățenilor străini.
Astfel, în cadrul acțiunii au fost depistați 9 cetățeni străini originari din Ucraina, care desfășurau muncă nedeclarată la o întreprindere din Republica Moldova fără permis de şedere în scop de muncă.

Română
Publicat: Mar, 24/04/2018 - 15:26 | | Vizualizări: 335

Astăzi, 24 aprilie 2018, directorul Biroului migrație și azil al MAI, Olga Poalelungi a semnat împreună cu directorul Inspectoratului de Stat al Muncii, Stăvilă Dumitru, un acord bilateral de cooperare.

Necesitatea semnării unui astfel de Acord a reieșit din comunitatea de interese şi preocupări ale părţilor în domeniul muncii, securităţii şi sănătăţii în muncă, combaterii încălcărilor privind regulile de plasare în câmpul muncii a cetăţenilor străini sau apatrizilor.

Română
Publicat: Vin, 20/04/2018 - 10:18 | | Vizualizări: 240

Biroul Migrație și Azil /BMA/ din cadrul MAI este structura responsabilă de prevenirea și combaterea șederii ilegale a străinilor și reducerea fluxului de migrație ilegală spre UE. Această activitate este una foarte importantă, deoarece reprezintă un angajament al Republicii Moldova față de statele europene, asumat în cadrul negocierilor pentru obținerea regimului liberalizat de vize cu UE.

Română
Publicat: Vin, 20/04/2018 - 10:16 | | Vizualizări: 207

În anul 2017, Biroul migrație și azil /BMA/ a întreprins mai multe acțiuni pentru promovarea conceptului centrelor de integrare pentru străini. Astfel, în cadrul sediilor serviciilor regionale ale Biroului situate în municipiile Bălți, Chișinău și Cahul au fost create centre de integrare, care vin să faciliteze accesul străinilor la informare cu privire la activităţile de integrare şi să asigure calitatea serviciilor prestate de către Biroul migraţie şi azil, inclusiv pornind de la cele mai bune practici din domeniul integrării preluate din România, Portugalia, Franţa, Austria etc.

Română

Pagini

Abonează-te la RSS - Eveniment