Curs de instruire

Publicat: Joi, 06/12/2018 - 16:19 | | Vizualizări: 935

În perioada 19.11-04.12.2018, conform Acordului bilateral de cooperare între administrația USMF ,,Nicolae Testemițanu” și conducerea Biroului migrație și azil, de către angajații BMA au fost efectuate instruiri pentru studenții străini, care își fac studiile în cadrul instituției.

În cadrul torentelor, au fost aduse la cunoștință regulile de conviețuire socială, drepturile și obligațiile studenților străini, structura instituțiilor naționale, aspecte legate de șederea ilegală a cetățenilor străini, precum și comportamentul unui student responsabil.

Română
Publicat: Mar, 13/11/2018 - 10:02 | | Vizualizări: 970

În perioada 8-9 noiembrie 2018 în incinta Serviciului regional Nord al Biroului migrație și azil din municipiul Bălți s-a desfășurat Atelierul de lucru „Drepturile migranților”. Atelierul a fost organizat de Biroul migrație și azil în parteneriat cu Biroul OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (ODIHR), cu sediul în Varşovia, Polonia, având drept scop consolidarea capacităților funcționale ale autorităților în domeniul migrației, cu accent deosebit pe asigurarea respectării drepturilor migranților.

Română
Publicat: Dum, 25/02/2018 - 11:25 | | Vizualizări: 1605

Reprezentantul Biroului migrație și azil a fost invitat în calitate de expert la Conferința internațională cu genericul „Dialogul cu privire la integrarea migranților – provocări, beneficii și bune practici”, organizată de către Secretariatul Comisiei de Stat pe Aspecte Migraționale și Centrul Internațional pentru Dezvoltarea Politicilor Migraționale (ICMPD), în cadrul proiectului finanțat de UE ENIGMMA 2 (Susținerea gestionării migrației în Georgia), implementat în Georgia de către ICMPD, care a avut loc în orașul Tbilisi, Georgia.

Română
Publicat: Joi, 04/01/2018 - 08:47 | | Vizualizări: 1660

Reprezentantul Biroului migrație și azil a fost invitat în calitate de expert la Conferința internațională cu genericul “Cum integrarea imigranților se desfășoară la nivel local? Experiența și bunele practici în statele europene”, care a avut loc în orașul Riga, Letonia, organizată de către Biroul OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (ODIHR) și ONG din Letonia “Shelter”Safe House””.

Română
Publicat: Vin, 13/10/2017 - 21:34 | | Vizualizări: 2136

Întru consolidarea capacităților funcționale ale autorităților în domeniul migrației, cu accent deosebit pe asigurarea respectării drepturilor migranților, în perioada 11-12 Octombrie 2017, Biroul migrație și azil a organizat în parteneriat cu Biroul OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (ODIHR), cu sediul în Varşovia, Polonia, în municipiul Bălți Atelierul de lucru „Drepturile migranților”.

Română
Publicat: Vin, 25/08/2017 - 11:30 | | Vizualizări: 1792

La data de 23 august  2017  Administraţia Centrului de cazare în comun cu Direcţia azil şi integrare a BMA şi lucrătorii medicali din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră al MAI, au organizat Sesiunea privind Respectarea normelor sanitaro-igienice şi de igienă personală, precum și colectivă şi beneficierea de asistenţă medicală în conformitate cu legislaţia în vigoare a Republicii Moldova. Informaţia a fost comunicată de către dl. Cemîrtan Victor, Centrul sănătate publică al Serviciului medical al MAI şi dl Pascaru Octavian medicul din partea IGPF.

Română
Publicat: Lun, 05/06/2017 - 21:16 | | Vizualizări: 2167

Astăzi, 30 mai 2017, în incinta Centrului de cazare al Biroului migrație și azil, s-a desfășurat Masa rotundă “Aspecte privind integrarea străinilor în Republica Moldova”,organizată de către Biroul migrație și azil în parteneriat cu Centrul de Drept al Avocaților. Scopul evenimentului a fost consolidarea capacităților funcționale ale autorităților în domeniul integrării străinilor, cu accent deosebit pe prevederile cadrului legal și aplicarea practică.

Română
Abonează-te la RSS - Curs de instruire